Stichting Opmaat

 

Stichting Opmaat is een overkoepelend orgaan van 15 openbare basisscholen in Tilburg, Oisterwijk, Hilvarenbeek en Baarle-Nassau. De stichting, die in 2006 werd opgericht, behartigt de belangen van ongeveer 350 medewerkers, waaronder leerkrachten, staffunctionarissen en ondersteunend personeel. In totaal tellen de Opmaatbasisscholen circa 4.000 leerlingen.

Hoe toepasselijk de naam Opmaat is, zie je wanneer je het woordenboek erop naslaat, hier vind je achter het begrip “opmaat” meerdere betekenissen. Eén van de definities is “een eerste begin”, net zoals onderwijs op de Opmaat-scholen een basis is voor verdere ontwikkeling.

Daarnaast staat de naam voor “onderwijs op maat”, waarbij het gaat om optimale ontwikkeling van ieder kind binnen zijn of haar mogelijkheden.

Tot slot is ene opmaat de aanvang van een muzikale zin: speels, creatief en uitdagend. Wij zien het als onze opdracht om creatief en vernieuwend met kinderen aan de slag te gaan in een uitdagende omgeving. En zo is de cirkel rond.

Het motto van Opmaat is:

Met plezier op weg naar resultaat”

Wij streven ernaar dat kinderen graag naar school gaan en leerkrachten met plezier werken op de Opmaat scholen. Deze uitgangspunten zijn verder op schoolniveau uitgewerkt in de schoolgids.

Marius Liebregts
Voorzitter College van Bestuur
Stichting Opmaat

 

  

Laatste Nieuws

Zonnebloemwedstrijd
Sinterklaas
pieten op bezoek
skateles
Afscheid juf Riekje

Agenda

Geen gebeurtenissen om weer te geven.

Uit het fotoboek

logo Start nieuw schooljaar
welkom_terug_vakantie_YXJfODU1eDQ5MF9kXzFfanBnXy9fYXNzZXQvX3ByaXZhdGUvbmV3cy8xOTYy_b42bd5c0 IMG_2589