Gezonde voeding en traktaties


Onze school is een omgeving waar gezond eten gemakkelijk moet zijn, omdat dit bijdraagt aan de ontwikkeling van de leerlingen. We gaan er vanuit dat wanneer een kind naar school komt, het thuis al ontbeten heeft. Het ontbijt brengt namelijk de spijsvertering op gang en zorgt ervoor dat een kind belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Een goed ontbijt levert daarnaast energie voor de benodigde concentratie op school. 
We vinden het belangrijk dat er op school gezond eten en drinken is tijdens de pauzes, de lunch, tijdens uitjes en bij het trakteren, dus zowel meegenomen als aangeboden eten en drinken. Op school leren de leerlingen over gezond gedrag en tijdens eetmomenten kunnen zij dit in de praktijk brengen. 

Ochtendpauze
  • De kinderen eten tijdens de pauze gezonde tussendoortjes: fruit, groente of brood met gezond beleg. 
  • De kinderen drinken in de pauze zelf meegebracht drinken -waarbij frisdrank met prik en energiedrankjes niet zijn toegestaan- of water. 
Overblijven
Tijdens het overblijven kunnen de kinderen eten, drinken, spelen en uitrusten. Door voldoende te lunchen kunnen de kinderen zich 's middags weer beter concentreren. Bijvoorbeeld:
  • Brood (bij voorkeur bruin of volkoren), rauwkost en/of fruit.
  • Niet te veel of te vet beleg dus b.v. magere vleeswaren zoals kipfilet, ham of rookvlees, 30+ kaas met sla, tomaat of komkommer, sandwichspread of groentespread. Van zoet beleg is jam, honing, vruchtenhagel, appelstroop en gestampte muisjes beter dan pindakaas, chocoladehagelslag of chocoladepasta.
  • De kinderen krijgen thee, halfvolle melk of water aangeboden. Ze kunnen zelf eventueel drinkbouillon meenemen. Thee wordt bij voorkeur zonder suiker gedronken.
Verjaardagen
Zoals je voor de vakantie hebt kunnen lezen voeren we met ingang van dit schooljaar een ander traktatiebeleid. Hiermee willen we extra aandacht geven aan gezonde voeding op de basisschool. 
Als de kinderen de verjaardag vieren op school wordt er op een speciale manier aandacht aan besteed. We zingen de jarige toe en we zetten de jarige die dag volop in het zonnetje. We laten daarbij de traktaties achterwege. Kortom er wordt niet meer getrakteerd door de kinderen in de klas. 

Wilt u meer weten over voeding en school? Door HIER te klikken kom je bij de site van het voedingscentrum. Hier leest u meer over voeding, wat geef ik mijn kind mee voor de lunch of bijvoorbeeld de pakjes.
Tijdens speciale vieringen en de verjaardagen van de leerkrachten zorgt de school voor een gezonde snack.
Gedurende het schooljaar zullen wij het nieuwe beleid evalueren. 

Laatste Nieuws

Zonnebloemwedstrijd
Sinterklaas
pieten op bezoek
skateles
Afscheid juf Riekje

Agenda

Femke jarig
Startdatum/tijd:
maandag 26 november 2018
Einddatum/tijd
maandag 26 november 2018
Omschrijving:
Voeg een omschrijving toe

Uit het fotoboek

logo Start nieuw schooljaar
welkom_terug_vakantie_YXJfODU1eDQ5MF9kXzFfanBnXy9fYXNzZXQvX3ByaXZhdGUvbmV3cy8xOTYy_b42bd5c0 IMG_2589